Verdens 4 største fodboldklubber

Verdens 4 største fodboldklubber målt på fans

Fodbold har længe været en fanfavorit blandt sportselskere fordelt over hele verden. Fodbold er den største sport i verden med 4milliarder fans. På 2. og 3. pladsen finder vi hhv. Cricket og Field hockey. Fansene er oftest følger af en klub, som de vil følge i med- og modgang. Det unikke ved disse klubber er at fanskaren ikke nødvendigvis er fra nærtliggende områder omkring stadionet. Faktisk er størstedelen af fansene udenlandske og følger via tv og måske sparer op til drømmen om at besøge pågældende stadion. Denne udvikling er hjulpet på vejs af teknologien, som sikrer at størstedelen af verdensbefolkningen kan følge med hjemmefra.

Derfor er der udarbejdet en artikel omhandlende verdens 10 største fodboldklubber målt på fans.

1.     Manchester United

Topper listen med ekstremt mange fans verden over. United ligger nr.1 grundet deres mange år som en topklub under Sir Alex Ferguson (tidligere manager). Han var i spidsen for United i 26år og vandt et utal af titler og hjerter verden over.

2.     Real Madrid

Har længe været et powerhouse i europæisk fodbold. Fra tidlige dage hvor de vandt alt de kom i nærheden af til senere dage og ’galacticos-tiden’. Real Madrid er den mest populære klub på sociale medier verden over – og mon ikke Cristiano Ronaldo har været en faktor.

3.     Barcelona

Rivalerne til Real Madrid, dødsfjenderne. Barcelona har længe været en utrolig populær klub med ekstremt mange fans verden over. Barcelona, placeret i Catalonien, er modsætningen til Real Madrid og denne rivalisering har trukket kridtstregerne op verden over, og gjort disse klubber ekstremt populære at følge.

4.     Chelsea

Måske en overraskelse for mange. Forholdsvist nyrige Chelsea blev først en topklub under ledelsen og ejerskab af Abramovic, som for omkring 20 år siden tilførte en masse penge til klubben. Dog var Chelsea rig på kultur og med sin beliggenhed i London.


Mange af disse fodboldklubber er gamle klubber med en stor og rig historie – det ses dog tydeligt at disse klubber forbereder sig på en mere digital tilstedeværelse, for hvad er klubberne uden fansene? Det ses at flere og flere benytter sig af søgemaskineoptimering, reklamer på sociale medier og andre større marketingtiltag. De ønsker flere fans verden over – og med god grund. Fansene er nemlig fundamentet i en fodboldklub.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen