Sport er for alle

I de senere år, er antallet af børn, unge og voksne der dyrker idræt steget. I Danmark er der meget fokus på sport og at børn og unge kommer ud og er med i de sociale arrangementer som sporten medfører. Med det øgede fokus på fedme og de sygedomme som fedme medbringer, er der også skabt et øget fokus på deltagelse i forskellige idrætsgrene. Rundt omkring i Danmark er der flere organisationer der byder børn og unge til at være med til at dyrke mere sport. Det øgede fokus på sporten kan også ses på de forskellige statistikker på nettet. Medlemstallene er stigende år for år.

De mest populære sportsgrene

Der er selvfølgelig ikke nogen tvivl om, at nationalsporten i Danmark er fodbold. Det kan også ses på medlemstallene rundt omkring i Danmark, at den mest populære sportsgren i 2018 var fodbold. Umiddelbart ville den næste tanke være, at håndbolden også var en stor sport i Danmark, hvilket den også er, men hvis man kigger på statistikkerne og medlemstallene, så er det faktisk ikke håndbold der er den næst mest populære idrætsgren i Danmark. Efter fodbold indtager gymnastikken nemlig anden pladsen med næst flest medlemmer. Håndbold landede på en femte plads i 2018 over de mest populære sportsgrene efter de to ovennævnte idrætsgrene samt svømning og golf. Mon man vil se en stigning indenfor håndboldsporten, efter vores danske håndboldlandshold vandt VM?

De mest upopulære sportsgrene

I 2017 var der flere forskellige sportsgrene, der ikke var ligeså populære som dem ovenover. Dette var blandt andet femkamp, curling, softball med flere. Der er et hav af forskellige sportsgrene i Danmark, som langt de fleste ikke er klar over findes. Dette er blandt andet en skyld i, at der er nogle sportsgrene, der ikke er særlig populære og ikke har forfærdeligt mange medlemstal.

Kom udenfor og dyrk sport

Med den lange liste af forskellige sportsgrene, er der ingen undskyldning for, ikke at komme i gang med at dyrke noget sport. Hvis man ikke ved, hvilken sportsgren man gerne vil gå til, er det en god idé at komme ud og prøve nogle forskellige. Derefter er det langt nemmere at finde lige nøjagtig den sport, man ønsker at gå til.
Heldigvis er der mange idrætsforeninger, der gør utrolig meget for, at tiltrække nye medlemmer til deres sport og forening, så det er bare at komme i gang.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen