Medarbejdermotion øger motivation

Tid har altid været det største argument, når danskerne fortæller hvorfor de ikke dyrker motion. ”Jeg arbejder fra 9-17, skal lave mad når jeg kommer hjem og orker ikke noget om aftenen”. Men hvorfor skal det være om aften? Hvorfor kan man ikke dyrke motion mens men er på arbejde? Eller måske i en pause på arbejdet?

Nu tænker I måske, at der vil ske et fald i omsætning eller lign. da medarbejderens tid er penge. Men flere eksempler viser anderledes. Det ses faktisk at flere virksomheder øger deres produktion og omsætning, da deres medarbejdere får mere energi og ligeledes mere arbejdsglæde.

Vi har fundet frem til 4 argumentere der taler for, at medarbejdere producerer mere når de får lov til at dyrke motion i løbet af en arbejdsdag.

4 argumenter for medarbejdermotion

  1. Rent psykologisk, synes medarbejderen at det er fedt, at virksomheden vil betale medarbejderen for at dyrke motion. Dette medfører at medarbejderen arbejder endnu mere fokuseret og derved effektiviserer sin daglige gang. Medarbejderen føler at han/hun gerne vil betale tilbage for de ekstraordinære muligheder, de bliver tilbudt.  
  2. Motion i hverdagen øger koncentrationsniveauet. Mange tror, at man bliver træt af at dyrke motion, men i virkeligheden bliver man mere frisk af det. Det sætter kroppen i gang og mens endorfinerne pumper rundt i blodet bliver koncentrationsniveauet hævet.
  3. Mindre fravær. Mange medarbejdere er fraværende grundet sygdomme der ville kunne være forebygget ved blot et par timers motion om ugen. Det kræver ikke mere end 45 minutter på jernhesten for at forebygge nogle af disse. 45 minutter der potentielt kan ændre udfaldet på en hel uge med fravær.
  4. En pause fra arbejdet har altid givet nyt blod på tanden. Og en pause behøver ikke altid være anti-produktiv. Og hvem siger at motionstiden ikke er produktiv? Motionen vil måske også blive brugt som en intern brainstorm overfor nye projekter der skal opstartes. Måske vil nogle af de bedste ideer produceres undervejs i en session motion.

Blandt andet udtaler en talsperson for XP digital: ”Vores medarbejdere får mulighed for at dyrke op til en times motion om dagen. Efter vi effektiviserede dette tiltag, har vi set vores omsætning vokse med et par procenter om måneden. Ligeledes har vi erfaret at medarbejdertilfredsheden er øget markant, selvom der dog var et par medarbejdere der var utilfreds med tiltaget i begyndelse”

Det giver jo ikke mening

Selvfølgelig findes der tilfælde hvor det ikke giver mening at tilbyde daglig motion til sine medarbejdere. Byggefirma, rengøringsfirma, og andre firmaer som er fysisk aktive i løbet af en dag – disse får i forvejen sin sunde daglige motion.

Det er klart, at det ikke kun er motion der er hemmelighed til 100% medarbejdertilfredshed. Dette kræver selvfølgelig også at medarbejdere spiser ordentlig hjemmefra og at medarbejdere bruger sin tid fornuftigt. Ligeledes er det også vigtigt, at medarbejdere udnytter den fornyede energi og ikke bare falder tilbage i samme lad spor.

Selvfølgelig er der en grænse for hvad en virksomhed kan diktere sine medarbejdere. Virksomhederne skal ikke blande sig i den respektive medarbejders fritid, og/eller spisevaner. Derimod kan gøre sit for at optimere medarbejdernes tilfredshed og effektivitet – disse går oftest hånd i hånd.

Tak fordi I ville læse med 😊

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen