Hvad kræver det at være topatlet i 2020?

Hvad kræver det at være topatlet i 2020?

Mange af os sidder derhjemme foran ’flimmeren’ og følger med den sport, der interesserer os, og drømmer om hvordan det må være at udøve sin passion foran hele verden. Drømmen om at være verdenskendt og idoliseret af mange. Drømmen om at leve et liv i luksus hvor penge aldrig mangler. Men før man kan leve det liv, skal der ofres en masse. Men man kommer ikke nemt til det. Hvis det var nemt, havde alle gjort det.

En masse må ofres

I 2020 er vi flere mennesker på jorden end nogensinde før. Derfor er konkurrencen om at være topatlet højere end nogensinde før. Derudover er der teknologi til at udarbejde analyser, statistikker og en masse andet gavnligt for din performance – men også dine konkurrenters.

I og med at konkurrencen er så hård, går det ikke bare at have et talent – det er der mange der har. Det kræver at der ofres en masse tid. Tid som kunne være brugt på fest med vennerne eller hygge med familien. Alle topatleter i dag har måtte ofre en masse af disse ting, for overhovedet at nå dertil hvor de er i dag.

Fysisk form

Det at være topatlet kræver en fysisk form, der er langt højere end gennemsnittet. Dette indebærer en sund kostplan, hundreder af timer til kondition og styrketræning hver eneste måned og en personlig diætist, træner og et helt hold af mennesker til at forebygge eller bearbejde skader.

Mental styrke

Men en ting der oftest overses og ikke tages i betragtning når der drømmes om en karriere som topatlet, er den mentale styrke, som det kræves. Det kræver mental styrke at rejse sig fra sine nederlag – som kommer for alle. Ydermere kræver det en ekstremt mental styrke ikke at lade sig kue af konkurrenterne og modstanden. Selvfølgelig kræver det også styrke at kunne ofre fritid og hygge med familien. Det kræver ekstrem dedikation og ekstrem målrettethed.

I 2020 ses det, at flere topatleter går til mentaltræning, eller har en mentaltræner tilknyttet klubben. Det skal absolut ikke undervurderes.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen