Et godt overnatningssted er vigtigt for dit hold

Er du holdtræner, motionist eller måske atlet? Er du muligvis nok bekendt med forholdet mellem hvile og performance?

Restitution og hvile efter motion eller en sportslig aktivtit, har en vigtig betydning for en optimal performance. Forsømmer du din krop i at få tilstrækkelig nok med hvile, risikerer du at nedbryde din krops muskler fremfor at opbygge dem.

En vigtig balance

Hviledage er et udtryk der bruges for særligt udvalgte dage, hvor man holder fysisk aktivitet til et minimum eller slet ikke udøver noget. I sportslige anliggender udgør de en vigtig del af ens performance. Kroppen har nemlig brug for en restitutionsperiode, der tillader kroppen til at tilpasse sig den øget aktivitet ved at genopbygge sine muskler. Hviledage forhindrer således muskeltræthed og vedligeholder performance.

Er du en atlet eller dyrker sport på et højt plan, kan der være en del rejser indenrigs eller til udlandet indblandet i din karriere.

De rette omstændigheder og overnatningssteder

Skal du ud på en rejse, er det vigtigt at være opmærksomme på en række indikatorer i forhold til hviledage. Lange rejser kan nemlig være udmattende for kroppen, eksempelvis, kan en lang bustur påvirke søvnkvaliteten, hvis man ikke kan finde ro eller falde i søvn. Det samme gør sig gældende indenfor overnatningssteder, hvor man skal være opmærksom på at der er de rette forhold.

Et ordentligt overnatningssted har en hotelservice, hvilket indebærer gode og renlige facilitets forhold. Gode renlige og sanitære forhold sikre, at der ikke dannes bakterier eller opstår vira, der kan resultere til sygdomme. Dårlige renlige forhold kan derimod risikere til at man bliver syg, da man vil udsætte sin krop for bakterier og organismer.

Kroppen er særlig modtagelig for bakterier efter hård fysisk aktivitet, da kroppen bruger energi og ressourcer på at genopbygge sig selv. Hård fysisk aktivitet kan påvirke ens immunsystem, hvor der forekommer øget aktivitet i immunsystemet under aktiviteten. Efter endt aktivitet tager det lidt tid for ens immunsystem at komme tilbage til normale forhold, hvorfor det er vigtigt at hvile under gode forhold og omstændigheder.

Man skal derfor være opmærksom på at ens overnatningssted har gode forhold, således at man kan få en god restitution og performance.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen