Dødsfald i familien? Dette skal der være styr på hos de nærmeste

De fleste af os har prøvet at opleve et dødsfald i den nærmeste del af familien. Det er aldrig en sjov situation at komme i, men når man står i situationen, er der nogle ting, som man skal forholde sig til. 

Når man oplever et dødsfald i noget af den nærmeste familie, gør det altid ubeskriveligt ondt. Hele processen med at bearbejde sorgen og få styr på begravelsen eller bisættelsen, er både smertefuldt og trist. Men når man har et dødsfald blandt noget af den nærmeste familie, er der også en række juridiske faktorer, der er vigtige at få styr på.  

Overtagelse af den afdødes ejendom 

Hvis det er et ældre familiemedlem, som er afgået ved døden, er det vigtigt at sikre sig, at overtagelsen af vedkommendes ejendom finder rigtigt sted. Den afdødes ejendom skal nemlig overgå til de respektive arvinger, og det skal foregå juridisk korrekt. 

Før de respektive arvinger kan overtage den afdødes ejendom, er tinglysning af skifteretsattest en nødvendighed. Hvad end arvingen eller arvingerne ønsker at beholde ejendommen eller videresælge den, skal ejendommen først overgå til de respektive arvinge ved tinglysning af skifteretsattesten. Herefter skal der ved udarbejdelse af nyt skøde overgives adkomst til de pågældende købere, altså tredjemand. 

Spørg om hjælp hos en erfaren rådgiver 

Når man står i en situation som denne, er det aldrig sjovt. Man kan have svært ved at finde tiden og overskuddet til at fokusere på de upersonlige aspekter som for eksempel de juridiske regler og forpligtigelser, men de er bare nødvendige for at komme videre på den anden side. Derfor er vores anbefalinger klart, at man skal hente hjælp udefra. Med en kompetent og erfaren, professionel rådgiver kan man være sikker på at komme godt ud på den anden side af en svær tid som denne.  

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen