Curling

Der findes et hav af forskellige sportsgrene i Danmark, og som nævnt i en tidligere artikel, så er nogle mere populære end andre. Toppen af poppen var fodbold, gymnastik og håndbold og de mindre populære sportsgrene var blandt andet femkamp, softball og curling. At netop disse sportsgrene ikke er så populære, betyder ikke, at det er ikke en spændende, hård og udfordrende sportsgren. Curling kræver meget præcision og mange armkræfter.

Selve sporten

Selve sporten er i sig selv meget enkel. Overordnet set, handler det for spillerne om, at glide ned af en bane af is mod et scoringsfelt, med en sten. Scoringsfeltet består af fire ringe. På hvert hold er der fire spillere, som dyster mod andre hold med lige så mange spillere.
Spillerne på hvert hold skiftes til at glide stenen ned af banen mod scoringsfeltet, der også bliver kaldet huset.
Udover spilleren der glider med stenen, er der to yderligere holdspillere, der ”fejer” på banen, så stenen enten glider hurtigere eller langsommere. Man fejer også, for at finjustere på stenes placering.

Hvert hold har otte sten der spilles med i løbet af en kamp. Det hold der får flest sten tættest på midten i huset vinder kampen.
Stenen bliver sendt afsted i en rotation enten med eller mod uret, for at forhindre en lige linje. Grunden til dette er, at hvis der ligger en sten i forvejen, som det andet hold gerne vil ind bagved, så sender man stenen afsted i rotation, så den får en buet linje i stedet for.

Der er faste pladser på holdet, som der ikke kan rykkes på, dog kun, hvis der er en spiller der er eller bliver skadet på holdet. Hver spiller sender to sten afsted i løbet af kampen. På holdet er der også en skipper og en viceskipper. Hvis man kender lidt til fodbold, så ved man, at hvert hold har en holdleder og en anfører. Dette gør sig også gældende i curling, hvor det bare hedder skipper og viceskipper i stedet for. Rollerne for disse to personer er, ligesom i fodbold, at ligge strategi og taktik ud til de andre spillere, så man er bedst stillet til, at vinde kampen.

Historie

Sandsynligvis stammer curling fra Skotland, som i dag også er et af de toneangivende lande inden for denne sport. Selvom det menes, at curling stammer fra Skotland, så er Skotland ikke det land, der har flest curlingspillere. Det land i verden, der har flest curlingspillere er Canada, hvor curling også er en utrolig stor sportsgren.

Tilbage i 1998 ved OL i Nagano, vandt Danmark sølv i curling. Det er dog den eneste vinter OL medalje Danmark har fået, indenfor curling.
At Danmark vandt denne sølvmedalje medførte, at der blev bygget fire curlinghaller.

Curlingkampe er også langvarige og spændende. Så hvis dette lyder som noget for dig, så hop ind og find din nærmeste curlingklub.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen