Bagom fodboldklubberne

FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United. Disse klubnavne kan mange nok godt nikke genkendende til og har hørt om før. Måske nogle endda også kan sætte logo på disse klubber. En ting er helt sikkert – de er nogle af de største klubber i verden.

Men store fodboldklubber, ja egentligt fodboldklubber i alle størrelser, handler slet ikke kun om at træne mange gange om ugen og spille et utal af kampe. Fodboldklubber er virksomheder. Virksomheder som skal opbygge et brand og tjene penge, sæson efter sæson. Virksomheder med ansatte, faciliteter og en masse andre poster, der skal fungere for at skabe rammerne for enhver fodboldklub.

Bagom bolden, græsset og spillet

For at få en maskine til at fungere, skal maskineriet og mekanismerne naturligvis også køre ordentligt. Det samme gælder for fodboldklubber. Man kan måske tænke, at spillerne jo bare skal have en bold og noget udstyr, og så skal de bare spille kampe. Men hvem betaler spillernes lønninger? Hvem sørger for, at udstyret og faciliteterne fungerer optimalt? Hvem sørger for at tjekke billetterne ved stadionets indgang og at rydde stadionet op efter en kamp? Det er nemlig ikke spillerne.

Alle fodboldklubber bliver nødt til at have en administration, der tager hånd om alle de poster, som skaber rammerne for en god fodboldoplevelse. Herunder er poster som lønninger, regnskabshjælp, rengøring, affaldssortering, træningspersonale, tilknyttede læger, fysioterapeuter, personlige trænere og meget mere. I realiteten er kampene kun en brøkdel af, hvad en fodboldklub i virkeligheden er.

Fodboldklubber skaber arbejdspladser

Siden der er så mange poster at håndtere i en fodboldklub, som spillerne selvfølgelig ikke håndterer, kræver det meget arbejdskraft. Alle fodboldklubber har brug for meget mere end bare spillere og bolde, hvilket betyder, at de store fodboldklubber, udover at tiltrække meget turisme, også skaber en masse arbejdspladser.

For at give et indtryk af, hvor store virksomheder fodboldklubber egentlig er, så har vi sammensat en liste over ovenstående hold og deres antal af ansatte i 2019:

  • FC Barcelona: 1338 ansatte
  • Real Madrid: 1178 ansatte
  • Manchester United: 940 ansatte
Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen