Akupunktur til behandling af sportsskader

Akupunktur til behandling af sportsskader

Akupunktur er blevet ekstremt populært til behandling af sportsskader. Især ses det at flere og flere større sportsstjerner tyr til andre midler, ved behandling af deres sportsskade, end blot at benytte sig af en fysioterapeut eller massør. Det ses at flere benytter sig af akupunktur, cupping, cryofreezing og andre mindre gængse behandlingsmetoder. Men hvad er akupunktur?

Akupunktur

Akupunktur har sine rødder i Kina og blev benyttet for en helbredende effekt. Akupunktur stammer fra principperne om ying og yang. I dag benyttes akupunktur mere ’videnskabeligt’ efter der er blevet forsket i de helbredende effekter metoden giver.

Akupunktur handler om at man stikker tynde nåle i hud og muskler. Nålene stimulerer nerverne, hvorfor der ses en øget blodgennemstrømning samt udgives smertedæmpende hormoner. Efter 5/6 behandlinger ses de første fremskridt i form af begyndende af effekter.

Akupunktur til behandling af sportsskader

Som nævnt tidligere, benytter flere og flere sportsstjerner sig af akupunktur, ligesom mindre professionelle. Akupunktur bruges ved sportsskade for at minimere restitutionen og dermed forlænge en evt. karriere indenfor sport. Akupunktur har selvfølgelig en betydelig effekt i restitutionen.

Derudover anbefales det altid at følge normale regler indenfor genoptræning og ikke ændrer sine processer. Det anbefales at man genoptræner på 80% af sit generelle pulsniveau. Og selvfølgelig strække ud før og efter endt træning.

Ydermere anbefales det altid at starte på akupunkturbehandlingen tidligst muligt efter skaden er opstået, så virkningen starter tidligst muligt, og derved forkortes restitutionstiden.

Selve virkningen

Akupunktur er videnskabeligt bevist til at mindske smerter og inflammation ved muskelsmerter, ledbånd, knogler, øge udholdenhed og koordinationen, afslappe nervesystemet, styrke immunforsvaret. Det er altså en god løsning til restitution af skade eller bare generelt forebyggelse.

Man skal ikke benytte sig af akupunktur hvis:

  • Man er bange for nåle.
  • Man har pacemaker.
  • Ved kronisk hævelse.
  • Ved infektioner.
  • Hvis behandlingsstedet/behandleren ikke er autoriseret.
  • Ved uklarhed omkring smerterne/skaden.

Tak fordi i læste med.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen