4 tips til at effektivisere din træning

4 tips til at effektivisere din træning

Dét at bruge kroppen og træne dine muskler er sjældent anset som værende en dårlig ting for dit velbefindende og helbred. Der findes et utal af positiver ved træning. Det er dog ikke alle, der formår at få det meste ud af deres træning, og nogle der måske endda får skader ved træning. Derfor er der udarbejdet en artikel med 3 tips til effektivisering af træning.

1.     Kosten

Vi kommer desværre ikke udenom den. Kosten er alfa og omega for din træning. Det siges at et evt. vægttab er 80% i køkkenet og kun 20% i fitnesscenteret. Så hvis du er ude på at tage på eller tabe vægt, skal du allerførst gøre dine tiltag i køkkenet. Først og fremmest er der et par grundregler du kan læne dig op ad. Hvis du vil tabe vægt, er det vigtigt at du er i kalorieunderskud. Hvis du er en sund og rask mand på 25 skal du derfor i udgangspunktet holde dig under 2500kalorier om dagen. Hvis du ønsker at tage på, skal du holde dig over 2500kalorier om dagen. Disse tal afhænger af mange ting, som hvor meget du træner, hvor gammel du er, din naturlige forbrænding og andet.

2.     Selve træningen

De resterende 20% er ekstremt vigtige. For hvis du ønsker at tage på, og spiser over 2500kalorier, men ikke træner, så tager du blot på i fedt. Du ønsker at tage på i muskler. Ligeledes hvis du spiser under dit daglige kalorieforbrug, så går kroppen i ’overlevelsesmode’ og derfor begynder den at tage energien fra dine muskler, og derved er det musklerne du taber først. Pointen er, at træningen er vigtig for begge mål.

3.     Rutiner

Rutiner er vigtige for dig. Du skal gøre det til en rutine at træne. Og når du så træner, er det også vigtigt at have rutiner i forhold til hvad du træner. Det går ikke at træne arme alle ugens dage, da det er usundt for dine muskler, de skal have tid til at genopbygge sig selv. Derfor anbefaler vi en rutine der hedder:

  • Dag 1: Biceps/Ryg
  • Dag 2: Triceps/Bryst
  • Dag 3: Skuldrer/nakke
  • Dag 4: Ben

Ovenstående rutine er velkendt blandt mange og med god grund.

4.     Træn ordentligt og rigtigt

Det er ekstremt fristende at løfte så meget vægt som man kan og vise overfor alle andre i fitnesscenteret at man er et ’jern’. Det hjælper dog ingenting og du risikerer at få skader. Tag hellere den rette vægt på, og gentag øvelserne 8/12 gange. Og hvis du er i tvivl om hvordan øvelserne skal udføres kan du altid søge efter det på Youtube og se en guide.

Der er selvfølgelig også jer der træner i hjemmet. Og til dem anbefales der altid det rette udstyr. Der kan du med fordel søge efter træningsbænk test, løbebånd test, cykelmaskine test osv.  

Tak fordi i læste med.

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen