Fysioterapi og kiropraktik

3 behandlingsformer du skal kende, hvis du får en skade.

Der findes utroligt mange behandlingsformer i dag. Med teknologiens udvikling er der også udviklet flere behandlingsformer. Behandlingsformerne er vidt forskellige fra hinanden og nogle har sågar samme formål. Men hvilken behandlingsform er så bedst, hvis du får en skade?

Det korte svar er, at der ikke er nogen specifik retningslinje til hvilken behandling der er bedst til din skade. Alle menneskekroppe er forskellige og behandlingernes effektivitet afhænger af hvilken krop der modtager disse. Derfor er svaret, at det er op til dig og din læge, hvad du synes virker bedst for dig.

Vi har taget os tiden til at skrive en kort artikel om de forskellige behandlingsformer og hvornår disse anbefales. Det er dog vigtigt for os at pointere, at du ALTID skal gøre hvad din læge har sagt, da han kender sine patienter bedre end vi gør.

Fysioterapi

Hvad er fysioterapi? – Fysioterapi er en gren indenfor sundhedsfaget, der i bund og grund arbejder med menneskers bevægelighed. Formålet er at få kroppen til at virke som den skal.

Fysioterapien arbejder med muskler, knogler, nervesystem og led. Denne behandlingsform kan både bruges forebyggende og efter skaden er sket. Det vigtige element ved fysioterapien er udgangspunktet i at alle mennesker er forskellige fra hinanden og skal derfor modtage en unik og personlig behandling. Ligeledes er det vigtigt, at fysioterapien suppleres af egen træning, da behandlingen i sig selv ikke er nok.

De fleste der søger fysioterapi, er forde de har smerter i ryggen, nakken, hovedpine, iskias osv. Derfor anbefales fysioterapi til den skaderamte, der ønsker sig en lidt ’mildere’ behandling.  

Kiropraktik

Hvad er kiropraktik? – Kiropraktik er, ligesom fysioterapi, en gren indenfor sundhedsfaget, der har til formål at forbedre den menneskeliges krops bevægelighed. Forskellen fra ovenstående er blot, at kiropraktoren går lidt ’hårdere’ til værks. Kiropraktisk behandling handler mere om at knække leddene end at massere leddene.  

De fleste der søger kiropraktik, er fordi de har smerter i ryggen, nakken, hovedpine, iskias osv. Derfor anbefales kiropraktik til den skaderamte, der ønsker sig en lidt ’hårdere’ behandling.

Oftest ses det, at folk med lidt hårdere skader modtager kiropraktisk behandling hvorimod folk med hold i nakken, ondt i ryggen osv. vælger at gå til fysioterapi.  

Akupunktur

Hvad er akupunktur? – Akupunktur er, modsat ovenstående, ikke en behandlingsform hvor akupunktøren trykker, rykker eller massere patientens krop. Derimod stikker han små, tynde nåle ind i hud og muskler med millimeters præcision. Disse nåle stimulerer nerverne som derefter udskiller hormoner, der virker smertedæmpende. Denne behandlingsform virker mod smertetilstande i muskler og led, samt migræne, hovedpine og andre smertetilstande.

Alle de andre

Vi har blot kradset i overfladen af alle behandlingsformerne der findes i dag. Der findes tusindvis af forskellige behandlingsformer, hver med deres specifikke formål.

Spørg altid din læge før du skal behandles, og få lægen til at anbefale din behandling til din sportsskade!

Indlæg oprettet 26

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen